Op 2 juli start de vierde editie van de vernieuwde speelpleinwerking van de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC). “Kinderen en jongeren uit het Nederlandstalig onderwijs in Brussel krijgen op het speelplein een uitdagende, gevarieerde en kwaliteitsvolle vakantie,” aldus de VGC.

De komende weken zullen 28 speelpleinen actief zijn over een periode van negen weken. Dat zijn er tien meer dan in de zomer van 2015. De totale capaciteit over deze hele periode bedraagt 12.641 plaatsen verdeeld over 28 locaties in twaalf Brusselse gemeenten, ruim 6.000 plaatsen meer dan in 2015.

Dat vertaalt zich in een gemiddeld aanbod van 1.405 plaatsen per week en pieken tot meer dan 2.000 plaatsen per week. Op de eerste speelpleindag zullen er 201 animatoren en 45 hoofdanimatoren paraat staan.

“De speelpleinwerking biedt een rijk en gevarieerd vrijetijdsaanbod aan kinderen uit het Nederlandstalig Onderwijs van Brussel. Het aanbod draagt bij tot maximale ontwikkelingskansen, speelt in op de uitdagingen van diversiteit en ondersteunt de meertalige taalontwikkeling,” aldus de VGC. “Ook animatoren kunnen er een boeiende ervaring opdoen.”

De VGC vindt het belangrijk dat alle kinderen en jongeren zich goed voelen op het VGC-speelplein. Ook kinderen met een beperking zijn er dus welkom.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Samenleving , speelpleinwerking , VGC

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni