Vijf Brusselse scholen krijgen extra budget

© Radar Architecten - Petillon Ceuppens architecten - Atelier Arne Deruyter
| De nieuwe Droomboomcampus krijgt een kleuter-, lagere en tienerschool en een nieuwe kunstacademie.

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) investeert in de eerste maand van het nieuwe schooljaar bijna 1,5 miljoen euro in vijf Brusselse scholen. Zo kan de Vrije Kleuterschool Paruckschool in Sint-Jans-Molenbeek rekenen op meer dan 30.000 euro voor de heraanleg van de speelplaats.

Met het geld kunnen scholen hun gebouwen vernieuwen of uitbreiden. Zo ontvangt de Hoofdstedelijke Basisschool De Droomboom in Brussel, via een verhoging van een eerder toegekende ondersteuning, 955.000 euro voor de bouw van een gebouwencomplex met een basisschool van ongeveer 240 leerlingen.

Verder gaat de Vrije Basisschool Boodschap in Schaarbeek een kloostergebouw tot school verbouwen. De Vrije Kleuterschool Paruckschool in Molenbeek gaat de speelplaats heraanleggen. De Vrije Basisschool Voorzienigheid in Sint-Lambrechts-Woluwe bouwt dan weer een nieuw sanitair blok. En Vrije Basisschool Regina Assumpta in Anderlecht maakt zijn gebouwen energiezuiniger.

33 miljoen

"Kwaliteitsvol onderwijs vraagt kwaliteitsvolle onderwijsinfrastructuur," zegt Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA). Weyts investeert in de maand september in totaal meer dan 33 miljoen euro in 127 scholenbouwprojecten verspreid over Vlaanderen.

Schoolbesturen uit het gesubsidieerd onderwijs – of ze nu zijn aangesloten bij het gemeentelijk, stedelijk of vrij onderwijs – kunnen voor bouw- of verbouwingswerken financiële steun van Agion krijgen, het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs.

Tijdens de hele regeerperiode trekt Vlaanderen drie miljard euro uit om schoolinfrastructuur te vernieuwen en uit te breiden.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?