1714 Rudi Vervoort-09

| Minister-president Rudi Vervoort meldt dat het Gewest 8,7 miljoen euro beschikbaar maakt voor de projecten.

Vijf projecten voor huisvesting kwetsbare groepen krijgen 8,7 miljoen euro steun

© Belga
09/11/2023

De Brusselse regering heeft donderdag vijf projecten geselecteerd naar aanleiding van de projectoproep voor nieuwe woon- of verblijfplaatsen in voorzieningen voor kansarme bevolkingsgroepen in het Brussels Gewest. In het kader van het Brusselse EFRO-programma 2021-2027 wordt hiervoor 8,7 miljoen euro beschikbaar gemaakt. Dat meldt minister-president Rudi Vervoort.

De totale enveloppe voor het Brusselse EFRO-programma, dat de Europese Unie voor 121,3 miljoen euro ondersteunt, bedraagt meer dan 300 miljoen, voor de ondersteuning en ontwikkeling van Brusselse projecten en investeringen van gewestelijk belang, die tegen eind 2029 uitgevoerd moeten zijn.

In januari werd een projectoproep uitgeschreven om over het hele gewest te zorgen voor meer opvangplaatsen voor kwetsbare bevolkingsgroepen op wiens behoeften de klassieke huisvestingsoplossingen niet of onvoldoende zijn afgestemd.

De oproep was specifiek gericht op personen met een handicap (onder wie mensen met autisme), kinderen en jongeren die rondzwerven en/of die gebroken hebben met hun familie, mensen die kampen met situaties van fysieke, psychologische of economische ontreddering (o.a. slachtoffers van huiselijk geweld) en kansarmen. Het moest gaan om huisvestingsprojecten voor individuen of gezinnen (collectieve huisvestingsprojecten kwamen niet in aanmerking).

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Samenleving, projectoproep, minister-president Rudi Vervoort, EFRO, huisvesting kwetsbare groepen, huisvestingsoplossingen

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni