Villo: ‘Tweede fase voor de zomer quasi rond’

© arzitek
Het grootste deel van de geplande uitbreiding van het fietsdeelsysteem Villo moet nog voor de zomer afgerond zijn. In totaal wordt het aantal fietsen en stations verdubbeld. Het fietsdeelsysteem stagneert rond 27.000 jaarabonnees.

Het aantal abonnees schommelt al sinds de vorige zomer rond de 27.000. Met de uitvoering van de tweede fase, mikt Villo opnieuw op groei. "Al is het niet zo dat dubbel zoveel klanten verwachten, omdat we het aantal fietsen verdubbelen," zegt Wim Jansen, gedelegeerd bestuurder bij uitbater JC Decaux.

Met de gemeenten Vorst, Ganshoren, Watermaal-Bosvoorde, Oudergem, Anderlecht, Molenbeek en Koekelberg is Villo al rond over de uitbreiding. Ook de Stad Brussel gaf al haar fiat voor de satellieten Laken en Neder-Over-Heembeek. "Nog voor de zomer moet het grootste deel van de uitbreiding rond zijn," zegt Jansen. "Dat is voor ons een belangrijk seizoen om nieuwe klanten aan te trekken, vandaar."

Als de tweede fase voltooid is, zullen de 180 stations en 2.500 fietsen van nu in aantal verdubbeld zijn.

In de media werd er de afgelopen dagen gespeculeerd over een mogelijke derde fase van uitbreiding, wat dan vooral zou neerkomen op de verdichting van het bestaande netwerk, maar daar zijn volgens Jansen geen plannen voor. "Die beslissing ligt bij de staatssecretaris voor Mobiliteit," zegt hij. Een uitbreiding buiten de Brusselse grenzen lijkt onwaarschijnlijk. Als de politieke wil er is, kan het," zegt Jansen. "Maar er is een bepaalde densiteit, die je alleen in een stad vindt, nodig om het systeem rendabel te maken."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?