Viroloog Van Ranst: ‘Gevaarlijke strategie om Brusselse cijfers te minimaliseren’

© PhotoNews
| Viroloog Marc Van Ranst (KULeuven)

Viroloog Marc Van Ranst is op Twitter opnieuw van leer getrokken tegen Jean-Luc Gala, epidemioloog en diensthoofd van het Universitair Ziekenhuis Saint-Luc in Sint-Lambrechts-Woluwe. Die laatste noemde de coronamaatregelen buiten proportie, zwaar voor de bevolking en nefast voor de economie.

Het was een uitspraak van VUB-professor Huisartsgeneeskunde Dirk Devroey die de bal opnieuw aan het rollen bracht, weet Het Laatste Nieuws. Devroey stelde dat het Brussels gewest nooit eerder zoveel coronagevallen per week telde.

Van Ranst bevestigde dat het aantal nieuwe coronabesmettingen in Brussel blijft stijgen. “De helft van de nieuwe hospitalisaties in ons land gebeurt in de Brusselse gemeenten,” aldus Van Ranst. “Het is een gezondheidsgevaarlijke strategie om de Brusselse cijfers te minimaliseren.”

“Het helpt niet dat een Brussels infectioloog zoals Jean-Luc Gala zegt dat hij ‘niet het minste teken ziet van een tweede coronagolf’, dat er ‘geen verhoging is van het aantal Covidpatiënten’ en dat ‘de maatregelen onze economie nodeloos kapot maken’.”

Eerder was Van Ranst al ingegaan tegen Jean-Luc Gala nadat die had beweerd dat er helemaal geen sprake was van een tweede golf, en dat de hogere besmettingscijfers louter een gevolg waren van het feit dat er meer getest werd.

Van Ranst zei vrijdagavond bij VTM Nieuws dat er wel degelijk sprake is van een tweede golf. “Die meer dan 300 mensen die in het ziekenhuis liggen, maken deel uit van de tweede golf. We zitten nog met honderden nieuwe gevallen per dag. Internationaal bekeken is dat veel.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?