Visit.Brussels heeft herstelplan voor toeristische sector klaar

HD
© BRUZZ
20/04/2020

Visit.brussels heeft, op basis van een reeks overlegmomenten met actoren uit de culturele, meetingsindustrie en vrijetijdssector, een herstelplan samengesteld voor de toeristische sector.

In een brochure van visit.brussels lijst de toeristische sector een hele reeks aanbevelingen en beslissingen op die de lokale toeristische sector moeten helpen overleven tijdens en na de lockdown.

In eerste instantie focust de sector op lokaal toerisme en de rol die Brusselaars kunnen spelen om bijvoorbeeld musea en de horeca te ondersteunen. “Veel inwoners zullen om gezondheidsredenen of om economische redenen hun vakantie moeten annuleren,” stelt visit.brussels, “een groot deel van de inwoners zal ook worden duidelijk gemaakt hoe belangrijk de steun is, die zij aan de lokale economische spelers kunnen geven”.

‘Vooraf te betalen’

Initiatieven zoals ‘vooraf te betalen’ moeten soelaas brengen voor onze favoriete hotels en restaurants. Het online bezoeken van musea en andere attracties moet eenzelfde effect bekomen. Visit.brussels legt ook veel nadruk op ‘zachte mobiliteit’ en ‘lokaal reizen’ om de eerste opening na de lockdown te faciliteren.

Er wordt ook gevraag om werk te maken van verschillende steunmaatregelen. Er is al sprake van een noodlening en een noodfonds voor de culturele, creatieve en evenementensector. Ook de belasting op toeristische accommodaties en op de uitbating van taxi’s of auto’s met chauffeur is opgeheven. Nu vragen ze ook een steunfonds en belastingsvoordeel om de meeting-industie te ondersteunen.

Er wordt al werk gemaakt van een platform om de organisatoren van evenementen te helpen met het bepalen van de ideale datum voor de organisatie van hun evenementen. Vervolgens wil visit.brussels sterk inzetten op een grote marketingcampagne, de organisatie heeft al een foto- en videoreportage van de lockdown in Brussel klaar, die kan je hierboven bekijken.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Samenleving , visit.brussels , toerisme

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni