Vorstenaren zoeken vrijwilligers om Book Boxes op te knappen

Book_Box_Vorst
© Geneviève Kinet
| De Book Box in de Guillaume Van Haelenlaan in Vorst
© Geneviève Kinet
| De Book Box in de Guillaume Van Haelenlaan in Vorst

De Book Boxes in Vorst, waar inwoners hun boeken in achterlaten voor anderen, zijn aan herstelling toe. Het bewonerscomité QuartierWielswijk zoekt daarom vrijwilligers die de boekenkastjes willen opknappen.

Het lijkt misschien niet altijd zo, maar boekenliefhebbers zijn nog lang de wereld niet uit. Sinds 2013 vind je in de gemeente Vorst verschillende zogeheten Book Boxes. Dat zijn kistjes waarin je boeken kunt achterlaten voor anderen of waaruit je zelf boeken kunt meenemen. Zo vinden boeken een nieuwe thuis én vul je zelf gratis je boekenkast bij. Win-win, dus.

De Book Boxes in Vorst kwamen er op initiatief van het bewonerscomité QuartierWielswijk. Aangezien de kistjes intussen beschadigd en versleten zijn, zoeken de Vorstenaars van de QuartierWielswijk een team van vrijwilligers om de kisten te herstellen, maar ook om er nieuwe te maken. “Met een Book Box-team kunnen we beter opvolgen wie wat doet,” legt Geneviève Kinet van de QuartierWielswijk uit. Kinet is daarnaast ook op zoek naar hout dat beter bestand is tegen alle weeromstandigheden.

Give Box

Het Book Box-principe is een vervolg op de Give Box in de Bondgenotenstraat. In 2013 wilde het bewonerscomité iets doen aan vuilnis op straat. Ze installeerden daarom een soort kast waarin mensen bruikbare spullen in kunnen achterlaten voor anderen. Dat deden verschillende andere Brusselse gemeenten, zoals Etterbeek en Ukkel, hen na.

De Book Boxes kun je in Vorst vinden in de Guillaume Van Haelenlaan, de Jean Preckherstraat en het Park van Vorst.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?