Vrachtwagenchauffeur redt buizerd op drukke laan in Laken

EDB
© BRUZZ
23/12/2022

Een vrachtwagenchauffeur heeft een buizerd van het verkeer gered op de drukke Vuurkruisenlaan in Laken. De roofvogel raakte de vrachtwagen van de man. Die stopte en nam hem mee naar zijn appartement in Schaarbeek, waar de vogel weer op krachten kwam.

De roofvogel – door onze ornitholoog herkend als een buizerd – vloog woensdag over de Vuurkruisenlaan en botste daarbij tegen de vrachtwagen van Abdülkadir Kavak.

“Het beestje bleef roerloos tussen mijn portier en de achteruitkijkspeiegel steken,” vertelde Kavak aan Radio 2. “Gelukkig is het daar zone 50 en reed ik niet snel. De impact was dus niet erg groot.”

Kavak kon in eerste instantie niet uitwijken en het was te druk om gewoon te stoppen in het midden van de baan. “Maar op een bepaald moment viel de vogel van de vrachtwagen en ben ik toch direct gestopt en uitgestapt. De vogel bleef liggen. Als ik de andere automobilisten niet had gestopt, was hij waarschijnlijk overreden.”

Kavak trok zich even niets aan van het vele getoeter en gescheld op de Vuurkruisenlaan en bekommerde zich om de vogel. “Ik heb hem in mijn vest gewikkeld en hij heeft de hele dag met mij meegereden in de cabine om te herstellen.”

Naar het appartement

Kavak contacteerde de brandweer en de politie, en werd doorverwezen naar het dierenasiel van Tienen. Hij kon de vogel echter niet naar daar brengen, dus nam hij hem mee naar zijn appartement in Schaarbeek.

“Daar heb ik de vogel eten gegeven, zodat hij weer op krachten kon komen. De volgende ochtend heb ik hem vrijgelaten dicht bij de plaats van het ongeluk. De vogel was inmiddels opnieuw hersteld.”

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni