2 20220624 COULEUR CAFE DAG 1
© BRUZZ | Een vrijwilligster op het festival Couleur Café is op maandag 27 juni seksueel misbruikt terwijl ze in haar tent sliep.

Vrouw dient klacht in wegens aanranding in tent op Couleur Café

JP
© BRUZZ
06/07/2022

Een vrijwilligster op het festival Couleur Café is op maandag 27 juni aangerand terwijl ze in haar tent sliep. Daarna probeerden twee personen vervolgens op de camping langs het Koning Boudewijnstadion in verschillende tenten in te breken.

De 22-jarige festivalganger zou vanaf 12 uur een laatste dienst op de camping draaien. Tussen 10 en 11 uur hoorde ze twee stemmen in een vreemde taal die haar tent naderden. Daarover schrijft La Dernière Heure, die de klacht kon inzien.

"Eén van de twee mannen stak zijn hoofd erdoor om mijn tent binnen te gaan. Ik zei hem onmiddellijk weg te gaan. Hij antwoordde, in gebroken Frans, dat hij me wilde leren kennen. Ik zei dat mijn vrienden ongeveer tien meter verderop waren. Hij ging naar de andere persoon toe die rond de tenten hing."

De festivalbezoekster opende haar tent en zag de twee figuren tussen de tenten door sluipen. Eerst zag ze de personen niet meer, maar dan zag ze iets bewegen bij de tent van een collega-vrijwilligster. Met een vriend trok ze de rits open en trof de persoon aan in de tent van de slapende vriendin.

"Ik zag mijn vriendin schrikken, we schreeuwden naar hem dat hij de tent moest verlaten, maar er gebeurde niets, hij bleef in de tent liggen." Uiteindelijk sleepten de vrienden hem uit de tent en op de grond. Hij bleek in het bezit van een mes, waarmee hij hen bedreigde waarna hij vluchtte richting metrostation Heizel.

Dezelfde dag werd klacht neergelegd bij het politiebureau Bockstael van de politiezone Brussel Hoofdstad-Elsene wegens aanranding. De politiezone bevestigt aan BRUZZ dat de klacht goed is ontvangen. Het parket heeft de zaak overgenomen. Op het moment van schrijven zijn de twee personen nog steeds niet gearresteerd.

De woordvoerster van Couleur Café is op de hoogte van de klacht, maar doet geen uitspraken over de inhoud ervan.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie