VUB beraadt zich over juridische stappen in Reuzegom-zaak

© PhotoNews
| Campus Etterbeek Vrije Universiteit Brussel (VUB.)

Een rechtenstudent aan de VUB, Z.B., zou betrokken zijn geweest bij de studentendoop van de Leuvense studentenvereniging Reuzengom, waarbij Sanda Dia het leven liet. De VUB bekijkt momenteel welke juridische stappen ze kan ondernemen.

"We vernamen dat een personeelslid van de VUB betrokken zou zijn bij het gerechtelijk dossier naar aanleiding van de dramatische dood van Sanda Dia," laat de VUB aan de BRUZZ-redactie weten."Nader onderzoek van de VUB leert dat het niet om een personeelslid, maar om een VUB-student gaat. Indien de gerechtelijke instanties dat vragen zal de VUB, de nodige informatie verstrekken en alle medewerking verlenen. Wij bekijken of en welke juridische stappen de VUB zal zetten." Het is ook nog niet duidelijk of de VUB een interne tuchtprocedure zal opstarten tegen de student in kwestie.

In 2019 had de VUB via de pers al weet van een andere VUB-student die bij de doop aanwezig was. "Die student moest samen met Sanda en nog een andere student de vreselijk en onterende dooprituelen ondergaan," aldus woordvoerder Sicco Wittermans. Die student kreeg toen door de universiteit psychologische begeleiding aangeboden.

"We willen in dit stadium vooral onze steun betuigen aan de familie en vrienden van Sanda Dia, en met hen en voor hen hopen op een eerlijk en rechtvaardig proces. Dat wensen we alle partijen toe," zegt de VUB.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?