VUB start onderzoek: hoe is jouw dagelijks leven veranderd sinds de corona-epidemie?

© Ivan Put

De VUB start een internationaal onderzoek naar de impact van de corona-epidemie op onze tijdsbesteding. "Het is nog niet duidelijk welke gevolgen deze drastische veranderingen op korte en lange termijn zullen hebben op ons dagelijks leven."

De drastische maatregelen tegen de Covid-19-epidemie veranderen het tijdsgebruik van mensen ingrijpend, stelt de VUB vast. De universiteit ziet de pandemie dan ook als een buitenkans om dat veranderde gedrag ook te onderzoeken.

Het dagelijkse leven staat helemaal op zijn kop, gescheiden levenssferen zoals werk en gezin vallen plots samen, enz. Wij willen de korte en lange effecten hiervan onderzoeken,” legt professor sociologie Ignace Glorieux uit.

"Het is niet duidelijk welke gevolgen deze drastische veranderingen op korte en lange termijn zullen hebben op ons dagelijks leven," vervolgt Glorieux. "In ieder geval verloopt onze tijdsbesteding niet meer zoals voorheen. Maar wat is veranderd en hoe passen we ons aan deze nieuwe omstandigheden aan? Hoe organiseren we ons betaald en huishoudelijke werk? Hoe gaan we om met kinderen die de ganse dag thuis zijn? Dit alles willen we mede aan hand van dit onderzoek te weten komen."

Aan het onderzoek deelnemen kan via deze link.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?