VUB-studenten bezetten rectoraat uit protest tegen veldrit

Studenten bezetten al twee weken het rectoraat van de Vrije Universiteit Brussel. Dat doen ze uit protest tegen de veldrit die begin januari op de VUB-campus wordt georganiseerd. Woensdag schreven ze daaromtrent een tweede open brief naar rector Caroline Pauwels.

Op 6 januari moet op de VUB-campus in Etterbeek de eerste editie van de Brussels Universities Cyclocross doorgaan. Maar enkele studenten vinden het ongepast dat de VUB dit evenement organiseert tijdens de blok. Zij zien er een grote marketingstunt in.

Rector Pauwels beloofde extra studieruimte aan de manifestanten, maar die nemen daar geen genoeg mee. In een tweede open brief eisen ze transparantie over het kostenplaatje voor de organisatie van de cross en de alternatieve blokruimtes die daardoor moeten worden opengesteld.

Daarnaast wil het studentencollectief 'Blijf van onze blok', vooral gedragen door Comac, garanties dat dit een eenmalig evenement is. De studenten eisen voor zo'n beslissingen in de toekomst inspraak via de studentenraad.

Twee weken geleden al draaide een overleg met de VUB-rector op niets uit. De studenten besloten daarop de inkomhal van het rectoraat in te palmen als blokruimte. Daar maakten ze een studieruimte beschikbaar tot en met vrijdag, wanneer het eerste semester en ook de protestactie op zijn einde loopt.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?