VUB-studenten geven digitale workouts voor wie 'in zijn kot' moet blijven

Er staan al verschillende instructievideo's online.

Nu VUB-studenten Lichamelijke Opvoeding en Kinesitherapie hun stage door de coronacrisis in het water zien vallen, maken ze digitale instructievideo's. Ook handig voor andere studenten die 'in hun kot' moeten blijven.

De VUB meldde gisteren al dat de examens sowieso zullen doorgaan later dit academiejaar. Maar wat dan met stages? De opleiding Lichamelijke Opvoeding en Kinesitherapie gaat creatief om met het vervangen van de verplichte stage: studenten mogen ter vervanging instructievideo's voor workouts maken.

De komende weken moeten er in totaal 30 video's online verschijnen. De eerste 6 kun je al bekijken.

 

 
 

Naast het feit dat de studenten er hun tijdens hun studie opgedane kennis mee in de praktijk kunnen brengen, kunnen de video's ook een inspiratie zijn voor andere studenten die verplicht 'in hun kot' moeten blijven.

"Lichaamsbeweging is nu meer dan ooit belangrijk om zowel fysiek als mentaal fit te blijven", zegt projectcoördinatrice Melissa Evenepoel. "Tegelijkertijd staat lichaamsbeweging nu meer dan ooit onder druk omdat we niet kunnen terugvallen op de alledaagse sportinfrastructuur. Door video’s te maken zetten studenten hun kennis toch om in de praktijk en het is meteen ook een solidaire actie waarmee onze studenten bijdragen aan de maatschappij.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?