VUB-studenten organiseren elke donderdag een digitale cantus

© PhotoNews
| Saint-Vé van de studenten van VUB en ULB.

Vier studenten van de Vrije Universiteit Brussel willen het Brusselse studentenleven doen heropleven en organiseren daarom elke donderdag om 20 uur een digitale cantus op hun nieuwe online community 'Digitaal Kringleven'. De online groep wordt niet enkel gebruikt om te "feesten", maar ook om het contact tussen de studenten op peil te houden.

De sluiting van cafés, het annuleren van studentenfeesten, de regels rond social distancing en het samenscholingsverbod hebben het Brusselse studentenleven helemaal doen stilvallen. En natuurlijk hebben de studenten het daar moeilijk mee. Vier van hen, Carlo Giovanni Giudice, Gide Van Cappel, Matthias Masscheleyn en Anke Wijgaerts, hebben daarom op het platform Discord de online community 'Digitaal Kringleven' opgericht om dat tegen te gaan.

Een schot in de roos, zo blijkt, want vorige week op de eerste digitale cantus waren er meteen 90 deelnemers. Ze besloten daarom om hier elke donderdag een gewoonte van te maken. De groep telt nu al meer dan 600 leden en dus moet de capaciteit van het platform verhoogd worden, zodat iedereen kan deelnemen.

'Gek maar geniaal'

"De oprichting van deze online community is eigenlijk een gek maar geniaal idee van een van onze medestudenten. Hij opperde om tijdens de coronacrisis dan maar digitale cantussen te organiseren toen fysiek afspreken verboden werd. Zo gezegd, zo gedaan", vertelt initiatiefnemer Gide Van Cappel.

De online community wordt bovendien niet enkel gebruikt voor de cantus. De studenten spelen er spelletjes met elkaar, wisselen tips uit om de quarantaine minder saai te maken of delen er hoe ze fit blijven tijdens deze periode.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?