Elke Van Hoof, traumapsychologe (VUB)

| Elke Van Hoof, traumapsychologe (VUB.)

VUB zegt hoorzitting met burn-outprof Elke Van Hoof op laatste moment af

MVDH
16/05/2023

Op dit moment lopen op de Vrije Universiteit Brussel (VUB) twee interne procedures tegen professor Elke Van Hoof. Een eerste in verband met een klacht van ex-medewerkers, de andere betreft een onderzoek naar het academisch werk van Van Hoof. De hoorzitting tussen de professor en rector Jan Danckaert die vandaag moest plaatsvinden werd echter op het laatste moment afgeblazen. Dat schrijft HLN dinsdag op basis van een mail van de rector.

De hoorzitting zou al zijn vastgelegd op 27 april, maar werd per mail door Danckaert afgezegd. Daarbij werd geen reden gegeven en is het niet duidelijk of er gezocht wordt naar een nieuwe datum.

De advocaat van Van Hoof hekelde intussen al zich nog steeds niet te kunnen verdedigen en geen duidelijkheid te krijgen over de aanklachten tegen zijn cliënt. Eerder verklaarde Van Hoof al de klacht tegen haar vanwege mogelijk grensoverschrijdend gedrag en toxisch leiderschap niet te hebben ontvangen van de VUB.

Aan HLN verklaarde de VUB nog dat het tuchtonderzoek in afronding is en dat, zodra het gesprek tussen Van Hoof en rector Danckaert heeft plaatsgevonden, de rector zal beslissen of de zaak wordt doorverwezen naar de tuchtcommissie.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni