VVC-chauffeurs betogen opnieuw in Brussel: 'Mijd Kleine Ring'

ADD
© BRUZZ - Belga
09/05/2022
Updated: 09/05/2022 16.39u

Een 150-tal chauffeurs met een VVC-licentie (verhuur van voertuigen met chauffeur, bijvoorbeeld Uber) manifesteert maandag om gehoord te worden in het kader van de hervorming van de Brusselse taxisector. De actievoerders verzamelden om 8.30 uur aan het Poelaertplein. De karavaan vertrok omstreeks 10.30 uur naar het kantoor van Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS).

Met de actie vragen de chauffeurs om meer gehoord te worden bij de hervorming van het Brusselse taxiplan. Ze mochten in het begin wel hun zegje doen, maar werden nadien naar eigen zeggen niet meer op de hoogte gehouden van de wijzigingen die nog werden aangebracht.

De ontwerpordonnantie over de taxidiensten – die een duidelijk kader voor alle soorten taxidiensten moet creëren – werd eind april goedgekeurd door de Brusselse regering en verhuist nu naar het Brussels Parlement. De VVC- en taxichauffeurs zijn onder andere bezorgd over het totale aantal voertuigen dat zal mogen rondrijden in Brussel.

Verkeershinder

"De taxi's zullen hun licenties kunnen blijven overdragen, maar de toekomstige 'straattaxi's', de huidige VVC's, zullen dat niet langer kunnen," benadrukt Asmaa Snaibi van de Vereniging van Belgische limousinechauffeurs.

De politie waarschuwt alvast voor verkeershinder in de stad. "Er valt verkeershinder te verwachten vanaf 10.30 uur rond het Poelaertplein en in de omgeving van de Kleine Ring," aldus de politiezone Brussel Hoofdstad Elsene in een communiqué. De politie telde een 150-tal deelnemers.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie