| Leerlingen van de Sint-Jozefschool (archiefbeeld).

Watermaal-Bosvoorde krijgt Brede School-coördinator

JP
© BRUZZ
22/11/2023

Watermaal-Bosvoorde krijgt een Brede School-coördinator voor de drie Nederlandstalige scholen. Vanaf 2024 zal een halftijdse coördinator fungeren als de verbindende schakel tussen het Nederlandstalige onderwijs en het vrijetijdsaanbod in de gemeente.

Het doel van de Brede School-werking is de “harmonieuze ontwikkeling” waarborgen van meer dan duizend kinderen binnen het Nederlandstalige onderwijs van Watermaal-Bosvoorde, zo benadrukte schepen Daniel Soumillion (Ecolo-Groen) tijdens de gemeenteraad op dinsdagavond.

De Brede School werkt namelijk samen met de buurt, ouders en het vrijetijdsaanbod. Door bijvoorbeeld scholen en sportverenigingen te linken, is het makkelijker om over het aanbod te communiceren en meer kinderen aan het sporten te krijgen. Het Platform Brede School Brussel biedt coaching op maat aan lokale werkingen.

De samenwerking omvat drie scholen met ruim duizend leerlingen in de leeftijd van 0 tot 14 jaar: GO! basisschool De Bloeiende Kerselaar, Sint Jozefsschool Bosvoorde en de Vrije Basisschool - De Wemelweide. Ook Bibliotheek Rozenberg Watermaal-Bosvoorde en gemeenschapscentrum De Wabo hebben hun deelname al toegezegd.

De Vlaamse Gemeenschapscommissie dekt de personeelskosten voor een halftijdse coördinator, wat neerkomt op 32.500 euro per jaar, terwijl de gemeente nog eens 5.000 euro toevoegt aan werkingskosten. De coördinator gaat officieel van start op 1 juli 2024 voor een periode van één jaar, maar er is uitzicht op verlenging.

Gemeenteraadslid Jos Bertrand (Vooruit.brussels) toont zich enthousiast over de Brede School-werking, die “scholen openstelt naar de samenleving”. Tot nu toe had Watermaal-Bosvoorde geen Brede School-werking, in tegenstelling tot veel andere gemeenten in het Brussels Gewest. Er zijn inmiddels 25 Brede Scholen in Brussel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Onderwijs , Samenleving , brede school

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni