Kindercampus strijkt in 2021 neer op campus van VUB en UZ Brussel

16/05/2019

Op de Brussels Health Campus van de Vrije Universiteit Brussel, naast het Universiteit Ziekenhuis Brussel, strijkt in 2021 de kindercampus Theodoor neer. Het bredeschoolproject van de VUB zal een kinderopvang, een kleuter- en lagere school en kind- en gezinsgerichte functies samen verenigen onder één dak.

De kindercampus Theodoor komt tegemoet aan de grote nood aan kinderopvang- en schoolplaatsen in het groeiende en verjongende Brusselse gewest. Het bredeschoolgebouw zal vanaf 2021 plaats bieden aan 119 kinderopvangplaatsen en 240 kleuters en lagere schoolkinderen. Het project wil allesomvattend zijn en dus komt er ook een consultatiebureau van Kind & Gezin, een huis van het Kind, consultatieruimtes voor het Centrum Algemeen Welzijnswerk én lokalen voor de scouts, want elk weekend zullen 80 scoutsjongeren er hun activiteiten organiseren.

Voor de bouw van de nieuwe infrastructuur wordt het verouderde gebouw van het VUB-kinderdagverblijf op de campus Jette afgebroken. Momenteel neemt het kinderdagverblijf een tijdelijk verblijf in bovenop het bibliotheekgebouw van de faculteit Geneeskunde en Farmacie. "Dit zijn ook allemaal nieuwe functionele ruimtes met een langetermijnvisie. Na de verhuis van het kinderdagverblijf naar de nieuwe kindercampus in 2021 zijn hier geen luiers meer, maar komt er plaats vrij voor innoverend onderzoek", zegt VUB-rector Caroline Pauwels.

De totale kostprijs van de kindercampus Theodoor is 13,5 miljoen euro. Dat bedrag wordt grotendeels gedragen door de Vlaamse Gemeenschapscommissie, maar voor het project springen ook de Vlaamse regering, de VUB en het UZ bij.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Jette, brede school, campus Jette

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni