Werf stilgelegd na overlijden van twee arbeiders in Watermaal-Bosvoorde

Updated: 15-06-2022 - 11:51

Nadat gisteren twee arbeiders om het leven kwamen op een werf in de Vorstlaan in Watermaal-Bosvoorde, werd de werf stilgelegd. Dat meldt het arbeidsauditoraat van Brussel. Een onderzoek werd eveneens geopend om de precieze omstandigheden te bepalen.

De Brusselse brandweer werd maandag rond 10.45 uur opgeroepen voor een ongeval op een van de werven aan de oude AXA-kantoren op de Vorstlaan in Watermaal-Bosvoorde. Alle hulp kwam evenwel te laat voor twee arbeiders, aldus de brandweer. Een MUG-dokter heeft even later het overlijden van beide personen vastgesteld.

De precieze omstandigheden van het ongeval zijn nog onduidelijk. Volgens arbeidsauditoraatwoordvoerder Fabrizio Antioco kwam een betonnen plaat op de twee werknemers terecht, met dodelijke gevolgen. Hoe dat juist is kunnen gebeuren onderzoekt het arbeidsauditoraat momenteel nog.

Maandag werd een magistraat van het arbeidsauditoraat ter plaatse gestuurd. En ook de politie en de sociale inspectie waren aanwezig. Het arbeidsauditoraat heeft intussen de werf gesloten en komt binnenkort met voorwaarden om die opnieuw te kunnen heropenen.

axavorstlaan BRUZZ 1556
© BRUZZ
| Het gaat om de werf vlak naast het voormalige AXA-hoofdkwartier.

Appartementen

Het gaat om de werf op Vorstlaan 23, waar appartementen zouden komen. Het terrein ligt vlak naast de werf van het opmerkelijke kruisvormige gebouw op de Vorstlaan 25, dat tot 2016 het hoofdkwartier van verzekeringsmaatschappij AXA was. De twee werven delen dezelfde projectontwikkelaar, Souverain 25, een consortium van verschillende vastgoedinvesteerders.

In 2019 werd de site van de voormalige AXA-kantoren erkend als Belgisch erfgoed, en werd een architectuurwedstrijd georganiseerd voor de renovatie ervan. Die werd gewonnen door het Britse architectenbureau Caruso-St John en het Antwerpse kantoor Bovenbouw. Volgens het ontwerp komt er onder meer een openluchtzwembad, een hotel, een restaurant en heel wat kantoorruimte.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?