Werknemers non-profitsector voeren actie voor betere werkomstandigheden

© PhotoNews
| De congreskolom op het Congresplein, het monument voor de onbekende soldaat.

Zo'n 150 werknemers van de non-profitsector zijn donderdagmiddag samengekomen om een herwaardering van de hele sector, die zwaar getroffen is door de coronacrisis, te eisen. De samenscholing gebeurde met respect voor de social distancing aan het graf van de onbekende soldaat.

Al heel de dag vinden gelijkaardige acties plaats bij verschillende verenigingen en bedrijven in het land. In Brussel heeft het ACV ervoor gekozen te verzamelen aan het graf van de onbekende soldaat aan de Congreskolom. Op deze manier wil de vakbond symbolisch aantonen dat arbeiders zich onzichtbaar voelen in de ogen van de overheid.

De protesterende werknemers uit de non-profit eisen een loonsverhoging en een verbetering van de arbeidsomstandigheden. "De beloften die tijdens de crisis zijn gedaan moeten nu ook worden nagekomen," klinkt het bij de nationale voorzitter van het ACV. “We eisen dat de begrotingen tegen 21 juli worden vrijgegeven. We zullen tot dan ook druk blijven uitoefenen op de partijen die elke week federaal onderhandelen.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?