Werkzaamheden verbreding Ring kosten 350 miljoen euro

© tvb
Vlaams minister van Openbare Werken Hilde Crevits (CD&V) raamt de kosten voor een verbreding van de Ring rond Brussel op 350 miljoen euro.

De bouwkosten voor de werken aan de R0-zone Zaventem worden geschat op 150 miljoen euro. Voor de R0-zone Noord is dat 170 miljoen euro.

Dat antwoordde Crevits op een schriftelijke vraag van Eric Van Rompuy (CD&V). "In het strategische milieueffectenrapport (MER) en de maatschappelijke kosten-batenanalyse (MKBA) werden voor verschillende scenario's de milieueffecten en de sociaal-economische effecten onderzocht. Het resultaten van beide studies zal na validatie van de strategische MER door de dienst MER worden voorgelegd aan de Vlaamse regering", aldus minister Crevits.

De start van de werken is voorzien vanaf 2016 voor de zone Zaventem, en de realisatie van de zone Noord in 2017-2018. De onteigeningen voor de zone Zaventem zullen plaatsvinden in 2014-2015. Voor de onteigeningen in de zone Noord is er nog geen timing bekend.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?