| Ook in het Sint-Jansziekenhuis werd actie gevoerd.

Witte woede ebt niet weg: grote actiedag in ziekenhuizen op til

BVR
© BRUZZ
25/06/2019

Voor de vierde dinsdag op rij voert de christelijke vakbond actie in Brusselse en Waalse ziekenhuizen. Daarbij werden urnes geplaatst, waarin de werknemers hun grieven kunnen posten. "We beraden ons over een grote actiedag in september", zegt vakbondssecretaris Evelyne Magerat (CBE) aan BRUZZ.

Deze keer waren het de 'blouses blanches' van de privéziekenhuizen die protesteerden. Onder meer in Sint-Jan, Delta, Erasmus, Saint-Luc en de Europaziekenhuizen waren er acties.

Meer specifiek hebben vakbondslui van CBE, de Franstalige variant van ACV Pulse, urnes geplaatst. "Werknemers kunnen de eisen voor de directie én voor de nieuwe regering opschrijven, en in de urne posten", zegt vakbondssecretaris Evelyne Magerat (CBE) aan BRUZZ

Hoge werkdruk

Het is de laatste actiedag voor het zomerreces. "Maar samen met de andere vakbonden beraden we ons over een grotere, massieve actie in september", klinkt het. Dat is als er geen vooruitgang wordt geboekt in het overleg met de werkgevers.

De witte woede is terug van nooit weggeweest. Werknemers uit ziekenhuizen, rusthuizen en de thuiszorg betogen tegen de hoge werkdruk in de sector. "Het is onhoudbaar", zegt Magerat. "Zowel fysiek als psychisch kunnen de mensen niet meer."

Urne in Delta

| Een werknemer post zijn grieven in een urne in ziekenhuis Delta.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Samenleving , Economie , gezondheidszorg , vakbonden , werkdruk

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni