Woningen boven nieuw politiecommissariaat Ganshoren

© google
| Het oude commissariaat heeft stabiliteitsproblemen en er is asbest gevonden.

Na jarenlange blokkages en vertragingen komt er schot in de zaak van het nieuwe commissariaat van Ganshoren. Burgemeester Kompany (Pro Ganshoren, CDH) zal een begeleidend comité voor het project voorzitten: "Heel fier dat dit project eindelijk gedeblokkeerd is."

Het oude commissariaat aan de Van Overbekelaan vertoont al jaren mankementen: "Het gebouw heeft stabiliteitsproblemen, en er is asbest gevonden. Het moet gesloopt worden," vertelt hij aan BRUZZ. Het gemeentebestuur wil net als zijn voorganger een nieuw, en kleiner, commissariaat bouwen aan de andere kant van de straat.

"Het is de bedoeling om betere voorzieningen te kunnen bieden. Zo zal er een schietbaan zijn in de kelder van het nieuwe gebouw, maar dankzij moderne technologie zal die niet hoorbaar zijn voor anderen," zegt Kompany. "Het nieuwe gebouw zal boven het commissariaat ook woningen aanbieden, in samenwerking met Citydev."

Oude plannen, nieuwe collega's

De plannen dateren nog uit 2017, maar voormalig burgemeester Robert Genard (MR) kon de neuzen van de verschillende burgemeesters in de politiecollege Brussel-West niet in dezelfde richting krijgen. Kompany is zijn collega's uit de politiezone zeer dankbaar, met name de burgemeester van Molenbeek Catherine Moureaux (PS) die uit een andere politieke familie komt.

Op de plaats van het huidige commissariaat zal er een nieuw pand gebouwd worden, waar de gemeentelijke administratie naartoe zal verhuizen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?