Woonzorggroep verplicht als eerste FFP2-maskers voor bezoekers

© PhotoNews
| FFP2-mondmaskers bieden meer bescherming als ze op een correcte manier worden gebruikt

De Senior Living Group, die 121 rusthuizen uitbaat in België, verplicht als eerste het dragen van FFP2-mondmaskers door bezoekers in hun woonzorgcentra. Verschillende Brusselse rusthuizen maken deel uit van de groep. De verplichting geldt sinds woensdag.

Dat bericht Het Belang van Limburg. Het gaat om een beslissing van de crisiscel van de woonzorggroep. "We willen alles doen om nieuwe besmettingen te vermijden", klinkt het. Alle bezoekers die vanaf woensdag in één van de 121 woonzorgcentra van de Senior Living Group (SLG) een familielid gaan bezoeken, moeten een FFP2-mondmasker dragen. Een chirurgisch mondmasker voldoet niet meer.

Ook het personeel in de rusthuizen van de groep moet voortaan een FFP2-masker dragen. De rusthuisgroep baat verschillende rusthuizen uit in Brussel, in onder meer Brussel-Stad, Laken, Jette, Anderlecht, Molenbeek, Sint-Agatha-Berchem en Sint-Lambrechts-Woluwe. Ook het eerste Brusselse woonzorgcentrum waar een corona-uitbraak werd vastgesteld begin maart vorig jaar, behoort tot de groep.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?