Youth for Climate organiseert 'die-in' binnen Europese Commissie

© Facebook
| De 'die-in' in volle actie.

Het was een vreemd beeld: commissieleden op weg naar een vergadering over hernieuwbare energie moesten over de lichamen van een 40-tal Youth For Climate activisten stappen om in hun conferentiezaal te geraken. “Jullie stappen over onze toekomst, over onze lijken.”

De actie was afgesproken met medewerkers van de Europese Commissie en een samenwerking tussen Youth For Climate en jeugdorganisatie WeMove.EU. De actie ging woensdag door voor de vergaderlokalen waar leden van de fractie Progressieve Alliantie van Socialisten en Democraten samen kwamen om te praten over initiatieven rond hernieuwbare energie.

“We zijn de Green bullshit beu”, aldus Jada Kennedy van Youth For Climate. “Met jongeren vanuit verschillende Europese landen komen we hier samen om te laten zien dat er te weinig wordt ingezet op een echte Green Deal. Want wat er nu op tafel ligt toont een gebrek aan ambitie, middelen en garantie voor een volwaardige sociale transitie.”

Bij een ‘die-in’ gaan actievoerders op de grond liggen en veinzen dood te zijn. “We laten daarmee een potentiële toekomst zien aan de medewerkers in de commissie als hun gebrekkige ambitie blijft voortduren."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?