Vorig jaar werd er een onderzoek geopend naar de feiten.

Zaak van aanranding op Vorstse schooluitstap draait op niets uit

VT
© BRUZZ
07/03/2019

De zaak rond een mogelijke aanranding tijdens van een jonge leerling van de Sept Bonniers-school in Vorst werd geseponeerd. Dat heeft de gemeente laten weten aan de ouders. Vorig jaar raakte bekend dat een 4-jarig meisje aangerand zou zijn tijdens de bosklassen.

In december van 2017 startte het parket een gerechtelijk onderzoek nadat ouders een klacht hadden ingediend voor seksueel misbruik van hun dochtertje tijdens een schooluitstap in Wallonië.

Nu laat de raadkamer dus weten dat de zaak geseponeerd wordt omdat de mogelijke dader niet bekend is en de feiten niet bewezen kunnen worden. Dat schrijft La Dernière Heure.

Klacht tegen ouders

De gemeente diende vorig jaar op haar beurt klacht in tegen de ouders wegens laster, omdat zij een oud-docent beschuldigden van de feiten. Die zaak is nog lopende.

"Op die manier is er geen enkel sereen debat meer mogelijk," betreurt een van de ouders aan La Dernière Heure.

Ophef

De zaak heeft veel ophef veroorzaakt in de gemeente en de school. De directrice van de school zit momenteel thuis met een burnout en zou niet van plan zijn terug te keren. Haar advocaat heeft het over een "schandalige lynchpartij."

Ook voormalig burgemeester Marc-Jean Ghyssels (PS) kwam zwaar onder vuur te liggen omdat de gemeente, hoewel die op de hoogte was, de ouders pas enkele maanden na de mogelijke feiten ingelicht had. Later sloeg hij wel mea culpa en stelde dat die beslissing gemaakt werd op basis van de "informatie die toen beschikbaar was."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Vorst , Samenleving , aanranding , Sept Bonniers , zedenfeiten , Marc-Jean Ghyssels , bosklassen

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni