1674 arno
1674 arno

Zanger Arno lijdt aan pancreaskanker en stelt deel van tournee uit

© Belga
08/02/2020

Arno Hintjens, beter bekend onder zijn artiestennaam als rockzanger "Arno", lijdt aan pancreaskanker. Dat maakt hij zelf bekend in de kranten De Standaard en Le Soir en via persagentschap Belga. Omwille van zijn gezondheidstoestand stelt hij een deel van zijn "Santeboutique"-tournee uit in Nederland, Frankrijk en Zwitserland.

In november kreeg Arno de diagnose van pancreaskanker. Sindsdien onderging de zanger meerdere sessies met chemotherapie, maar de liefde voor muziek blijft hem drijven. In januari speelde hij zelfs drie uitverkochte zalen plat in de Ancienne Belgique. Afgelopen donderdag kreeg hij nog een Lifetime Achievement Award op de MIA's.

Volgende dinsdag treedt Arno op in de Trianon in Parijs en kort daarna gaat hij onder het mes. Na de operatie zal hij een zestal weken buiten strijd zijn.

In het interview met De Standaard benadrukt de zanger dat hij de muziek niet wil opgeven, ondanks de ziekte en ondanks de zware operatie die hem te wachten staat. "De mensen die weten dat ik kanker heb, vragen zich af waarom ik op een podium sta. Maar je moet weten: ik heb tijdens en na een concert meer energie dan ik vandaag heb. Zelfs door gewoon te weten dat er een concert aankomt, word ik energieker", zegt Arno.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Samenleving, arno hintjens, AB, Arno, pancreaskanker

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie