Zanger van racistische spreekkoren Pukkelpop slaat mea culpa

© AlienPizzaSarah via Twitter
© AlienPizzaSarah via Twitter
Updated: 21-08-2018 - 06:59

Een jonge Genkenaar die afgelopen weekend op Pukkelpop meezong met racistische spreekkoren heeft zijn excuses aangeboden aan de Brusselse slachtoffers. "Ik had geen besef van de gevoelens die dat zou kunnen losweken bij anderen", citeert Het Belang Van Limburg hem dinsdag.

"Ik ben enorm geschrokken van mijn eigen gedrag, dit strookt absoluut niet met de persoon die ik ben of wil zijn", schrijft de jongeman in een mail aan de krant. "De manier waarop ik nu publiek word afgemaakt, vind ik erg."

"Ik wil me excuseren bij iedereen die zich aangevallen voelt en in het bijzonder bij de twee dames die dit terecht gemeld hebben als onaanvaardbaar. Ik hoop oprecht dat deze heisa overgaat."

Parket opent onderzoek

Het Limburgse parket opende maandag een onderzoek naar het ernstige geval van racisme. De procureur vroeg de politie een proces-verbaal op te stellen. Dat pv wordt dan overgemaakt aan het parket, dat vervolgens zal beslissen of er een vervolging komt. Bij het Gelijkekansencentrum Unia kwam een melding binnen.

De Brusselse Sarah getuigde zondag via sociale media hoe zij en haar zusje er tijdens het optreden van headliner Kendrick Lamar verbaal en fysiek werden lastiggevallen, terwijl de andere festivalgangers niet reageerden. "Ik werd behandeld als een dier in een kooi", getuigde ze.

Op een filmpje dat ze online verspreidde, is te zien hoe enkele jongeren - onder wie dus de jonge Genkenaar - de racistische uitspraak "Handjes kappen, de Congo is van ons" lanceren. Minstens een van hen bracht ook de Hitlergroet.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?