Actiris verzorgt de begeleiding van werkzoekenden naar werk in Brussel

| Actiris verzorgt de begeleiding van werkzoekenden naar werk in Brussel.

Zes op tien Brusselse werkzoekenden willen naar buitenland

HD
© BRUZZ - Belga
18/12/2019

Brusselaars op zoek naar werk zien een carrière in het buitenland goed zitten. Volgens een studie van Actiris is een kwart van hen zelfs bereid om in de komende weken te vertrekken.

Voor de studie werden meer dan 2.000 werkzoekenden bevraagd. Bijna een kwart van hen zei zo goed als meteen te willen vertrekken. Zij die België liever niet verlaten, geven aan dat ze hun vrienden en familie liever dichtbij hebben. Andere motivaties zijn een vermoedelijk hoge kost, de angst om toegang tot een uitkering te verliezen of het gevoel te oud te zijn om zich te wagen aan zo’n ervaring.

Volgens de studie zijn de populairste bestemmingen voor werkzoekende Brusselaars Frankrijk en Canada. Dat waren ook de meest populaire bestemmingen voor werkzoekenden die de sprong naar het buitenland in 2019 alreeds waagden. Niet toevallig werkt Actiris al een aantal jaren samen met Quebec in Canada om de rekrutering van Brusselse werkzoekenden door Québecse ondernemingen te vergemakkelijken.

Bulgarije

Opvallend is ook dat Bulgarije hoog schoort, namelijk op de derde plaats. "Er is een onderscheid tussen de top drie die de 2.000 respondenten zelf aanbrengen, Verenigde Staten, Canada en Frankrijk, en de top drie van de bestemmingen waar de meeste Brusselse werkzoekenden heen gestuurd worden", legt Jessica Mathy van Actiris uit.

"Meerdere bedrijven vestigen zich momenteel in Bulgarije. Er is een sterke vraag naar personeel en specifiek Franstalige profielen. We hebben ter plekke een veertigtal bedrijven ontmoet om onze internationale rekruteringsdienst voor te stellen. Daarbij hebben we een multinational kunnen overtuigen", verklaart Mathy.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Samenleving , werkzoekenden , Actiris

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni