Train World Schaarbeek
© PhotoNews | De laureaten werden bekend gemaakt tijdens een ceremonie in het museum Train World in Schaarbeek.

Zeven laureaten bekroond tijdens visit.brussels awards 2022

© Belga
22/04/2022

Al tien jaar lang bekroont visit.brussels de culturele en toeristische Brusselse initiatieven die de hoofdstad in binnen- en buitenland weerklank geven. Donderdagavond werden zeven laureaten bekend gemaakt tijdens de ceremonie van de visit.brussels awards 2022 in het museum Train World.

De laureaten werden dit jaar gekozen door het grote publiek en door een jury, samengesteld uit leden van verschillende beroepsverenigingen uit de toeristische sector en de pers. Uit een eerste brede selectie van 98 projecten werden per categorie vijf finalisten gekozen.

In de categorie best alternative creative werd de Balcony Edition van het Brussels Jazz Weekend tot winnaar uitgeroepen. De prijs voor beste nieuwkomer als Audacious New Project ging naar het initiatief Pay What You Can van het Kaaitheater, waar je zelf bepaalt hoeveel je voor een cultuurticket betaalt.

J'appelle un étudiant van vzw 1Toit2Ages is de laureaat in het onderdeel Solidarity initiative. Hearth Project : Rethinking food for all, als duurzaamheidsproject, werd bekroond als Sustainable initiative.

Criteria

De jury koos de winnaars op basis van criteria als originaliteit, innovatie, succes van het project, klantgerichtheid, duurzaamheid van het project (ecologisch, economisch en sociaal), en de inspanningen om het project toegankelijk te maken voor personen met een beperkte mobiliteit.

In het genre Co-creation is de laureaat de culturele openluchtbar Grand Hospice x Jardin. De Brussels on stage award gaat naar Chose Qui Boga van VOLTA. Tot slot werd het IAH Congress 2021 van MCI Benelux gekozen tot Best B2B Congress/Event.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie