Zomerschool Talentboost schaaft spelenderwijs het Nederlands van kinderen bij

Bekijk ook de afspeellijst: donderdag 29 juli 2021

Het Onderwijscentrum Brussel (OCB) van de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) organiseren voor de 16de keer Talentboost, een vakantieaanbod voor kinderen die thuis geen Nederlands spreken. Het gaat om kinderen van zes tot twaalf jaar die tevreden terugkijken. "Ik wou dat de zomerschool twee maanden duurde."

Gedurende de hele maand juli volgden de kinderen taalateliers. Daarnaast werkte het OCB tijd jaar samen met Jeugd en Muziek Brussel. Via kunst, yoga en dans oefenden de kinderen hun Nederlands.

Door de samenwerking met de bibliotheek Boekelberg krijgen de deelnemers de kans om via voorleessessies maar ook via ateliers de handen uit de mouwen te steken. Daarnaast was er een sportdag in het Elizabethpark en een Jiu Jitsu club. Ook trokken de kinderen er een dag op uit om dieren te verzorgen op de kinderboerderij van het Neerhof.

“Nederlands leren is niet makkelijk voor nieuwkomers en heel wat leerlingen uit onze Brusselse scholen die het thuis niet spreken”, zegt Brussels minister Sven Gatz, die in het VGC-college bevoegd is voor Nederlandstalig onderwijs. “Zeker in de zomermaanden, als de school ver weg lijkt, vinden we het daarom belangrijk op een meer speelse manier een band met het Nederlands te stimuleren en te onderhouden.”

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?