Zo'n vijftig anti-mondmaskerbetogers komen opnieuw samen voor Financietoren

© KVDP/BRUZZ
| De betogers kwamen eerder ook al samen voor de Financietoren (archiefbeeld).

Ongeveer vijftig betogers hebben zich zaterdagopnieuw voor de Financietoren verzameld om te demonstreren tegen de gezondheidsmaatregelen die zijn opgelegd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

In tegenstelling tot de betoging van afgelopen zondag was deze demonstratie vreedzaam. Veel van de deelnemers droegen geen masker, maar ze respecteerden de aanbevolen fysieke afstand van anderhalve meter wel. De betoging werd georganiseerd een groep mensen die zich tegen de gezondheidsmaatregelen kant. Daarover bericht La Dernière Heure zondag. De politie bevestigt het nieuws aan BRUZZ.

De leden van dezelfde groep protesteerden al eerder op die plaats. Ze roepen de autoriteiten op om een einde te maken aan de ‘vrijheidsberoving’ door de overheid. Ze vinden dat de situatie in de ziekenhuizen daarvoor voldoende is genormaliseerd.

"Het virus heeft twee maanden lang meer dan 99 procent van de wereldbevolking gespaard. Maar het lijkt niet uit te maken," zeggen ze. "Er wordt alleen gesproken over de ernstige gevallen."

“Dat mensen hun theorieën vormen is één ding, maar er zijn meerdere ingrediënten die kunnen leiden tot een soort bitterheid waardoor mensen niet meer willen meedoen. Bijvoorbeeld dat ze hun handelszaak niet kunnen redden,“ zei klinisch psychologe Ariane Bazan zaterdag aan BRUZZ over de actiegroep Viruswaanzin. “Het lijkt me daarom aangewezen om in de eerste plaats te focussen op het samenhouden van de grote sectoren, zodat mensen minder geneigd zijn om naar de kant van de bitterheid over te hellen."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?