20230623 COULEUR CAFE DAG 1 DSC08766

Brussels Couleur Café festival lanceert negen nieuwe namen, camping uitverkocht

© Belga
07/03/2024

Het Couleur Café-festival in het Ossegempark, aan de voet van het Atomium, heeft donderdag negen nieuwe artiesten uit binnen- en buitenland aan de affiche toegevoegd. Dat meldt de organisatie.

Brusselse hiphopartiest Swing zal vrijdag het Ossegempark van hiphop met elementen uit de popmuziek, RnB, soul, rock en zelfs techno voorzien. De voormalige rapper van de Brusselse rapgroep L'Or du Commun zal er zijn debuutalbum 'Au Revoir Siméon' brengen. Vrijdag zakken ook het Braziliaanse VHOOR, de Antwerpse DJ Bibi Seck, het Italiaanse dubcollectief Imperial Sound Army en dubproducent Sumac Dub af naar Brussel.

Op zaterdag wordt de line-up aangevuld met Bad Gyal. "Ze komt uit Spanje en trapt de zomerse sfeer af met haar dancehall-, trap- en reggaeton-geluiden", aldus Couleur Café. Naast Bad Gyal wordt ook de "pionier van de Franse reggaescene, Biga*Ranx, een meester van hiphop en dubsounds" toegevoegd aan het programma.

Ook zondag staat er heel wat dub op het programma. UFO Collective, gepresenteerd door Unlisted Fanatic, brengt er een fusie van dub met Afro- en Ethiopische jazzinvloeden. Ten slotte vervoegt ook nog Sidiki Diabaté zich bij de reeds aangekondigde Tems, Fatoumata Diawara, Romain Virgo en vele anderen.

Campingtickets uitverkocht

Het alternatieve festival voor reggae, soul, hiphop, latino, elektronische en wereldmuziek vindt plaats op vrijdag 28, zaterdag 29 en zondag 30 juni. Een dagticket is verkrijgbaar aan 56 euro, een combiticket voor 119 euro. Opmerkelijk, het is de eerste maal in de geschiedenis van het festival dat de campingtickets vier maanden voor de aanvang van het festival reeds zijn uitverkocht.

Over een tweetal weken organiseert Couleur Café ook opnieuw haar CLUB-editie, voor de derde keer op rij. Op zaterdag 23 maart "zullen 10 DJ's en live-acts de twee zalen van BUDA BXL platspelen tijdens een onvergetelijke avond".

Tickets zijn verkrijgbaar op de website van Couleur Café.

Couleur Café 2024

Op 28, 29 en 30 juni nam Couleur Café zijn intrek in het Ossegempark. BRUZZ was er bij met interviews, sfeerverslagen en foto's van op de festivalweide. Herbeleef het festival hier.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni