Het huis waar de surrealistische kunstenaar René Magritte van 1930 tot 1954 in woonde, is al 25 jaar lang te bezoeken in Jette. Dat wordt dit weekend gevierd met onder andere een tentoonstelling van kunstenares Jane Graverol.

Stefaan Wouters werkt bij het René Magritte Museum en legde aan BRUZZ uit waarom het museum een bezoek waard is. "Bijna de helft van zijn oeuvre werd in dat huis geschilderd. Je ziet dan ook dat veel objecten uit het huis vertegenwoordigd zijn in zijn schilderijen."

Bekende werken van de kunstenaar zijn niet terug te vinden bij een bezoek. Dat geeft Wauters toe, "maar we hebben veel andere werken, waaronder tekeningen en portretten", zegt Wouters. Verder werden schilderijen van Magritte die niet meer bestaan ook gereconstrueerd en in het huis tentoongesteld.

Het 25-jarige bestaan van het museum wordt dit weekend gevierd met een tentoonstelling van Jane Graverol. Zij was een kunstenares die zich verdiepte in het surrealisme. Haar werk maakte indruk op Magritte en zorgde ervoor dat haar werk wijder bekend werd.

15 van haar werken zullen voor de eerste keer tentoongesteld worden op de expo.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni