Brusselse documentaire 'Paradigma' in première op filmfestival Docville: 'Bijna af'

LV
21/03/2024

Vrijdag gaat Paradigma, de documentaire van Jozef Devillé en Pablo Eekman die in 2012 de film The Sound Of Belgium uitbrachten, in première op het filmfestival Docville in Leuven. "Willen kijkers aan het denken zetten en laten nadenken over wat we nu eigenlijk echt willen als maatschappij", menen ze.

Morgen gaat de film in première, maar helemaal af is de film nog niet: "Onze geluidsman is een perfectionist en heeft vanochtend pas de audio afgeleverd, dus die wordt momenteel nog samengevoegd met het beeld", lachen de filmmakers.

De naam van de film kozen ze niet zomaar: "Met onze film willen we paradigma's blootleggen, dat zijn dominante geloofsovertuigingen die een samenleving deelt, zonder daar per se bij stil te staan. Bijvoorbeeld: iemand die veel geld heeft, heeft het gemaakt."

"De film is volledig opgebouwd uit archiefbeelden en moet aantonen dat de wereld eigenlijk nog niet zoveel veranderd is in de afgelopen decennia. We willen dat mensen zich de basisvraag, 'Wat willen we als samenleving?' aan zichzelf stellen en zien dat er eigenlijk meer overeenkomsten zijn dan verschillen", besluiten ze.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni