Aili over nieuwe muziek: 'Als we samenwerken, gebeurt alles spontaan'

Noah Frooninckx Buelens
22/01/2024

Voor de Week van de Belgische Muziek nodigen we een week lang, van 22 tot 26 januari, Belgische artiesten uit. Radiopresentator Robbe Petitjean ging in gesprek met het Belgisch-Japanse electropopduo Aili, bestaande uit Aili Maruyama en Orson Wouters. Ze hebben het onder andere over hun nieuwste single 'Takoyaki', hun debuutalbum Nandakke? en hun, inmiddels, uitverkochte show die eraan komt in de AB.

Het nummer 'Takoyaki', dat ze live brachten, betekent in het Japans 'octopusballetjes'. Maar in Aili's familie worden het woord als inside joke ook gelinkt aan hun dikke teen, die opvallend groot en rond is. "Mijn papa, wiens stem trouwens in het nummer verwerkt zit, vond het heel grappig," lachen Aili en Orson.

Hun liefdesnummer 'Babychan', dat binnenkort ook op de debuutplaat verschijnt, is een ode aan popzanger Justin Bieber: ze gebruiken er een flard tekst in uit zijn hit 'Baby'. "Het leek ons leuk om onze eerste love song aan hem te wijden," vertelt Aïli. "Juist omdat Justin Bieber bekendstaat om zijn liefdesmuziek en charme."

Op 7 maart spelen ze voor het eerst in een uitverkochte AB. "We zijn bijna klaar en tevreden, maar hebben ook veel stress," deelt Aili. "Ik mag er persoonlijk niet te veel aan denken, anders kan ik 's nachts niet slapen."

Ontdek de Week van de Brusselse Muziek bij BRUZZ Ice

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni