1884 INZICHTEN EchoBeatty164
De vijf inzichten

Muzikante Annelies Van Dinter: 'Leg je aannames onder de loep'

Michaël Bellon
© BRUZZ
04/04/2024

Straks staat Annelies Van Dinter samen met Louis Evrard op het BRDCST-festival met de bejubelde band Pruillip. Hier articuleert ze enkele pertinente inzichten.

“Consider everything an experiment” (kunstdocente Sister Mary Corita Kent)
Ik wil mezelf liever niet te veel herhalen in wat ik doe. Tegelijk hoef je het warm water ook niet opnieuw uit te vinden. Experiment kan in kleine dingen zitten, al hou ik wel van wat uitdaging en begeef ik me, ook in mijn persoonlijke leven, graag op onbekend terrein.

“Allow yourself the uncomfortable luxury of changing your mind” (Maria Popova van blog The Marginalian)
Het leven vergt veel flexibiliteit, en verandering voelt vaak oncomfortabel maar is eigenlijk de enige constante. Leg daarom je eigen geloofssystemen en aannames regelmatig onder de loep. Het voelt enorm bevrijdend om te ontdekken dat alles slechts een constructie is.

Wij mensen hebben soms de neiging om alle worstcasescenario's in ons hoofd af te lopen, maar als je vanuit optimisme vertrekt, heb je je tenminste goed gevoeld, ook al loopt het fout af

Kies voor vreugde en optimisme
Mijn lief is een echte optimist en een geweldige leraar in lichtheid en plezier. Wij mensen hebben soms de neiging om alle worstcasescenario's in ons hoofd af te lopen, maar als je vanuit optimisme vertrekt, heb je je tenminste goed gevoeld, ook al loopt het fout af.

“When someone shows you who they are, believe them the first time” (Maya Angelou)
Je kan snel iemands ware kleuren zien. Negeer die niet en leer naar je intuïtie te luisteren. Evengoed hoef jij mensen die jou proberen te vertellen wie jij bent niet te geloven. Jij bent de enige waker over je eigen integriteit. De aannames van anderen onthullen vooral veel over hen.

Leer oké te zijn met het niet-weten
Kennis is rijkdom, maar soms is rust vinden in het niet-weten – wat haaks staat op wat klassieke school-systemen ons inlepelen – een nog groter geschenk. Ik heb vertrouwen in de eb en vloed der dingen. Met de tijd ontvouwen de antwoorden zich vaak vanzelf.

Pruillip siert op 7/4 de affiche van het BRDCST-festival (4 > 8/4) in de Ancienne Belgique, abconcerts.be

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni