Technoclub Fuse komt met boek over dertig jaar bestaan: 'Zelfs Björk passeerde hier'

LV
25/04/2024

Technotempel Fuse viert dit jaar zijn dertigste verjaardag en doet dat niet alleen met een wereldtour, maar ook met een boek vol anekdotes en geschiedenis. "Ik zit nog diep in de researchfase", vertelt nightlife journalist Koen Galle. "Ik ben nu nog met de jaren negentig bezig, pre-internet dus, en dat maakt het niet gemakkelijk. Vermoedelijk wordt het iets makkelijker vanaf de jaren 2000." Het boek komt uit in november.

"Toch kon ik al enkele memorabele verhalen opduiken van bekende muzikanten die een passage maakten in de Fuse in de beginjaren van de club. Onder meer de iconische muzikant, componist en dj Aphex Twin hield er ooit halt. De geruchten luiden dat hij tijdens zijn set schuurpapier gebruikte op zijn vinyl", lacht Galle.

"Daarnaast trad ook Daft Punk in 1995 op in Fuse, toen nog zonder maskers, want ze waren toen letterlijk nog nobodies. Weinig mensen die er toen bij waren kunnen nu nog gedetailleerd navertellen hoe dat geweest was. Datzelfde jaar kwamen ze ook naar I Love Techno in de Vooruit, ook georganiseerd door Fuse."

"Nog een opmerkelijke passage was de IJslandse zangeres Björk, die er neerdaalde in 1997. Ze had namelijk een tour samengesteld die plaatsvond in verschillende clubs, om een ode te brengen aan de dansmuziek", doet Galle het verhaal uit de doeken.

"Het boek 30yrs of Making Noise is pas verkrijgbaar vanaf november dit jaar, maar gaat nu al in voorverkoop. Vroege vogels krijgen zelfs hun naam in het boek en tien euro korting, omdat we hun bijdage zo op prijs stellen", besluit Galle.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni