Fenne Kuppens, zangeres
De vijf inzichten

Zangeres Fenne Kuppens: 'Stap af en toe uit je hoofd'

Michaël Bellon
© BRUZZ
23/02/2024

Met het nieuwe album The great calm laat Whispering Sons wat frivoliteit binnen in zijn bekende duistere sound. Frontvrouw Fenne Kuppens laat hier haar licht schijnen over een aantal creatieve levenswijsheden.

Vertrouw het proces en wees geduldig

Ik ben heel ongeduldig en wil soms te snel resultaat. Maar af en toe is het beter om te vertrouwen op wat nog komen gaat. Wat je opschrijft krijgt vaak pas na een tijd echt betekenis. Vertrouw erop dat de tijd zal uitwijzen waar je heen moet en wat je precies wilt zeggen.

“To write is to fail” (Kae Tempest)

In Kae Tempests boekje On connection staat veel dat mij inspireert en raakt. “An idea is a perfect thing,” schrijft die ook: het perfecte idee in je hoofd zal je nooit perfect kunnen vertalen naar een tekst, een nummer of een schilderij. Maar het is eerder een geruststelling dan iets negatiefs dat het genoeg is om gewoon je best te doen.

Blijf niet in je eigen hoofd zitten

Ik heb de neiging om te geloven dat ik het allemaal zelf moet doen. Maar het is net door om hulp te vragen dat je nieuwe inzichten kan verwerven. Ook bij het schrijven, een nogal eenzame bezigheid, kan het eye-opening zijn om te rade te gaan bij iemand die je vertrouwt en gelooft.

Lees veel

Ik kan niet schrijven zonder te lezen. Er ligt hier altijd een hele stapel boeken op mijn bureau waar ik in kan bladeren om geprikkeld te worden. Eén woord kan een heel nieuwe wereld openen waar jij dan jouw idee aan kan vasthangen. Ook zo kan je uit je eigen hoofd stappen.

Geniet

Het klinkt wat stom, maar er zit zoveel plezier in de ontdekkingen die je doet tijdens het creëren, in de connecties die je brein maakt om iets nieuws te laten ontstaan. Dat fantastische gevoel mag je niet laten overschaduwen door jezelf te veel druk op te leggen.

The great calm is uit bij PIAS.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni