Café Fontainas aan de Kolenmarkt.

Crowdfunding moet doorstart garanderen voor café Le Fontainas

© BRUZZ
02/05/2024

Eind vorig jaar besliste Café Le Fontainas op de Kolenmarkt na 22 jaar definitief de boeken toe te doen. Een team van voormalige medewerkers wil de zaak nu overnemen.

Dat werd bekendgemaakt via het crowdfundingplatform Ulule. Zes vrienden die werkten in het café of er actief waren voor het organiseren van events zeggen dat "de aankondiging van de sluiting hen deed beseffen dat deze iconische, veilige plek essentieel was voor veel mensen uit alle lagen van de bevolking."

Ze besloten daarop de handen in elkaar te slaan en "met de financiële steun van vele vrienden van Le Fontainas" te willen vermijden dat het café verdwijnt. “Daarvoor zijn evenwel eerst wat verbeteringen en bouwwerkzaamheden nodig”, klinkt het.

Via een crowdfunding willen de zes 5.000 euro ophalen om onder meer een nieuw terras, nieuwe toiletten en de administratiekosten te financieren. Voorlopig staat de teller op 800 euro aan donaties.

Le Fontainas ligt vlak aan de Onze-Lieve-Vrouw van Goede Bijstandkerk en is te herkennen aan zijn kenmerkende lichtblauwe uithangborden. De plek stond voor de sluiting bekend als een gay-friendly café waar overdag ontbeten en geluncht kon worden en ‘s avonds gedanst.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Resto & Bar , café le fontainas , Crowdfunding

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni