| De rooftop met daaronder de glazen wand van het panoramisch restaurant.

Het panoramisch restaurant in Brucity gaat in februari open. Die opening gebeurt in verschillende etappes: begin februari voor het personeel van Brucity en 15 dagen later voor het grote publiek. Op de 9de verdieping komt volgende winter een permanente bar.

Naar de opening van de 'Rooftop Panoramic Eatery' wordt al lang uitgekeken. Normaal ging het restaurant in september 2023 openen. Dat werd november en nu is het februari.

"Allemaal om technische redenen", zegt André Van Hecke, bestuurder bij Bru58, het consortium dat het nieuwe restaurant en de rooftop uitbaat. "Het restaurant was helemaal in casco: alleen maar beton en glas. We hebben alles zelf moeten doen: de muren, de vloeren, het meubilair, de keuken...dat heeft ons zes maanden gekost."

Begin februari is de primeur voor het personeel van Brucity, het administratief centrum van de Stad Brussel. Het restaurant doet op de middag dienst als hun kantine, al zijn bezoekers ook welkom. Een exacte openingsdatum is er nog niet.

"Twee weken later is er dan de grote, feestelijke opening van het restaurant voor het grote publiek", zegt Van Hecke. "In dat laagdrempelige restaurant zullen tweehonderd mensen kunnen tafelen en genieten van het 360-graden zicht." De hele verdieping is omgeven door ramen.

Permanente rooftopbar

Nog wat hoger, op de negende verdieping, opent de rooftop met buitenbar vermoedelijk in april, als de weersomstandigheden het toelaten. Die bar is in de donkere maanden dicht omdat de wind er te hard en onaangenaam waait.

"Maar tegen de volgende winter willen we er een permanente, beschutte winterbar openen", zegt Van Hecke, "met 50 zitplaatsen. Het wordt een gezellige, chique bar, type cocktails", aldus Van Hecke.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Resto & Bar , rooftop , brucity , parking 58

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni