Dit jaar zijn zo'n 40.000 toeschouwers toegelaten door de 20 km van Brussel.

20 kilometer door Brussel heeft ook virtuele versie

TRO
© Belga - BRUZZ
29/07/2021

De 20 kilometer door Brussel zal dit jaar niet alleen fysiek, maar ook virtueel gelopen worden. Deelnemers kunnen vanaf donderdag een ticket kopen voor de virtuele loopwedstrijd, meldt de organisatie.

Wie een ticket koopt, kan in een periode van zeven dagen het parcours afleggen. Lopen kan via een app van 12 tot 19 september. Deelnemers kunnen de inspanning over verschillende dagen spreiden. Iedereen die inschrijft, krijgt meteen de officiële medaille opgestuurd. Het aantal deelnemers voor de virtuele loop is onbeperkt. Deelname kost 25 euro. Inschrijven kan hier.

De stratenloop zelf vindt plaats op 12 september. De organisatie laat 40.000 deelnemers toe. De inschrijvingen gingen op 1 juli open en tot nu toe schreven zich al zo'n 9.000 mensen in. De organisatie zelf verwacht ongeveer 20.000 deelnemers. De wedstrijd gaat door onder een coronaprotocol, waarbij deelnemers voor en na de start een mondmasker moeten dragen en het covid safe ticket kunnen voorleggen om te bewijzen dat ze gevaccineerd zijn, een negatieve PCR-test aflegden of antilichamen hebben.

In 2020 was er door het coronavirus geen loopwedstrijd. De 40ste editie van de 20 kilometer door Brussel lokte in mei 2019 zowat 40.000 deelnemers, wat een recordaantal was.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni