Eerste inschrijvingen 20 km lopen langzaam maar zeker binnen

© bruzz

Al zo’n 468 groepen en 5.000 individuele lopers of wandelaars schreven zich de afgelopen twee dagen in voor de 20 km door Brussel. “Het is spannend afwachten na zo’n jaar, maar het lijkt erop dat iedereen er zin in heeft”, aldus organisator Carine Verstraeten.

Na tweemaal uitstellen lijkt het erop dat de 20 km dit najaar zal kunnen plaatsvinden. Sinds donderdag 1 juli kunnen deelnemers zich inschrijven. Op de 41ste editie zullen voor het eerst niet alleen lopers, maar ook wandelaars welkom zijn. “We hebben het tijdslot uitgebreid van vier naar zes uur”, vertelt organisator Carine Verstraeten. “Door het tijdslot met twee uur te verlengen, willen we meer mensen de mogelijkheid geven om mee te genieten van het evenement. Nu dat na meer dan een jaar eindelijk weer kan.”

Ook het inschrijven verloopt ietwat anders. Groepen kregen andere jaren de kans om zich voor individuele deelnemers in te schrijven. Dit jaar lopen die inschrijvingen tegelijk, en doet de groepsverantwoordelijke een aanvraag via de site om een groep aan te maken. “Het is best spannend na het coronajaar”, geeft Verstraeten toe, “maar we kregen al heel wat telefoontjes, dus voorlopig ziet het er goed uit. Ik denk dat iedereen er heel veel zin in heeft.”

Tot 40.000 mensen zullen kunnen meelopen of –wandelen. Groepen hebben tijd om zich te registreren tot 20 augustus, individueel inschrijven kan nog tot in september.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?