Amaury Paquet is de winnaar van de 20 kilometer door Brussel bij de mannen

30-jarige Luikenaar wint 20 kilometer door Brussel

KVDP
© BRUZZ
12/09/2021

Amaury Paquet is de winnaar van de 20 kilometer door Brussel. De dertigjarige Luikenaar legde de afstand af in minder dan een uur, en daarmee komt hij in de buurt van het record. "Ik heb genoten van de supporters na een coronapauze." Bij de vrouwen was met Florence De Cock eveneens een Luikse de beste. Ze haalde het in 1u09:50.

Amaury Paquet legde de twintig kilometer af in 59 minuten en 30 seconden. Met die tijd liep hij als eerste loper over de finish, gevolgd door John Heymans (1:00:36) en Tarik Moukrime (1:01:40). Met zijn tijd komt hij dichtbij het record voor de 20 kilometer door Brussel, waaraan dit jaar slechts 22.000 lopers deelnamen. Sinds 2014 staat het parcoursrecord in Brussel op naam van de Keniaan Gilbert Kipruto Kirwa met 59:05.

"Ik ben heel snel vertrokken, omdat ik wist dat mijn concurrenten sneller zijn in de sprint", zei Paquet na de finish aan BX1. "Ik heb geprobeerd om fris te blijven aan het einde van de Tervurenlaan. Ik heb genoten van de supporters na een coronapauze."

"Mijn benen waren er klaar voor, na de laatste trainingen. Maar je weet nooit wat het resultaat zal zijn, dat hangt af van de concurrentie en factoren als de warmte", aldus de Luikenaar nog.

Bij de vrouwen was met Florence De Cock eveneens een Luikse de beste. Ze haalde het in 1u09:50. Sophie Hardy was tweede in 1u10:21, voormalig Belgisch veldloopkampioene en marathonspecialiste Hanna Vandenbussche derde in 1u10:59.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni