3,5 miljoen voor Brusselse sportclubs die zich tot jongeren richten

CD
© BRUZZ
27/10/2021

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest heeft de toekenning goedgekeurd van 3,5 miljoen euro subsidies aan ongeveer 200 Brusselse sportverenigingen die zich tot jongeren richten. "Clubs en hun activiteiten kunnen bijdragen tot een positief imago van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, zelfs ver erbuiten,” zegt Brussels minister Sven Gatz, bevoegd voor het Imago van Brussel.

In ruil voor de subsidies moeten de sporclubs het Gewest uitdrukkelijk vermelden op hun infrastructuur, in hun communicatie en op de uitrusting van de spelers. "De vereniging moet zich dus als een Brusselse club profileren. Projecten die op bevredigende wijze aan deze voorwaarde voldoen, kregen voorrang bij de verdeling van de subsidies,” zegt Gatz.

Verschillende categorieën

De projecten werden in verschillende categorieën verdeeld: initiatieven van voetbalclubs, basketbalclubs en hockeyclubs die actief zijn in een nationale klasse (eerste, tweede of derde divisie) en in Europese competities, waardoor hun impact op het Brussels imago nationaal en internationaal is. In deze groep werden twintig projecten geselecteerd voor een totaal budget van 1.347.500 euro.

Verder komen ook projecten met een gewestelijk of bovenlokaal karakter in aanmerking, waarvan de reikwijdte het niveau van een amateurclub overstijgt en die een impact hebben gedurende een langere periode. Ook in deze groep werden twintig initiatieven geselecteerd, voor een totaal budget van 800.000 euro.

Ten slotte zijn er nog 161 projecten geselecteerd van Brusselse amateurclubs en van lokale initiatieven die sportactiviteiten voor jongeren organiseren, voor een totaalbedrag van 1,35 miljoen euro.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni