A 20km 12 BRUZZ ACTUA 1658

| A 20km 12 BRUZZ ACTUA 1658

40.000 deelnemers verwacht op de 20 km door Brussel

© BRUZZ
18/05/2019

Zondag wordt het startschot voor de 40ste editie van de 20 kilometer door Brussel gegeven. Omdat er 40.000 deelnemers verwacht worden, adviseert de organisatie al op voorhand het borstnummer te halen.

Die finish ligt net zoals het startpunt in het Jubelpark. Vanwege het grote aantal deelnemers zullen er zes opeenvolgende startmomenten zijn. Om 10.00 uur wordt het eerste startschot gegeven door Koning Filip, die in het verleden zelf al twee keer meeliep.

Vanuit honderddertig verschillende landen komen sportievelingen, ongeveer negenduizend, zondag naar Brussel om mee te lopen. In totaal nemen er veertigduizend lopers en tweeduizend handisporters deelnemen aan het evenement.

Vzw Syndicat d’Initiative Bruxelles Promotion, de organisator van de 20 kilometer door Brussel, adviseerde de deelnemers al eerder om op voorhand hun borstnummer af te halen om zo onnodige drukte en stress te vermijden.

De loopwedstrijd viert dit jaar zijn veertigste verjaardag, daarom worden achtenveertig anciens, die elk jaar al meeliepen, bij de aanvang van het evenement in het geel gehuldigd. BRUZZ Radio had een van hen in de studio.

Bekijk hieronder een plattegrond van het parcours.

20192303_parkoers20kmdoorBrussel

| Zo ziet het 20,1 kilometer lange parkours eruit.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Sport , loopwedstrijd , 20 km door Brussel

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni