De Sippelbergwijk in Sint-Jans-Molenbeek, bij de grens met Koekelberg

| Zicht op de sportterreinen in de Sippelbergwijk in Sint-Jans-Molenbeek.

43 miljoen euro voor extra sportinfrastructuur in Brussel

© Belga
12/07/2022

De Brusselse regering voorziet 43 miljoen euro voor de bouw van nieuwe sportinfrastructuur. De negentien Brusselse gemeenten kunnen daarvoor tot 1 oktober projecten indienen. Er geldt één voorwaarde: de investering moet gebeuren in de wijken met de minste sportinfrastructuur, meldt bevoegd minister Bernard Clerfayt (Défi) dinsdag.

Brussel biedt tal van mogelijkheden om de meest uiteenlopende sporten te beoefenen. Maar door de hoge bevolkingsgroei beantwoordt het aanbod vandaag niet aan de vraag, weet minister Clerfayt, waardoor sportclubs vaak al volgeboekt zijn nog voor het seizoen goed en wel begonnen is.

En dat is een probleem, vindt de minister. "Sport is een echte hefboom voor socialisatie, krachtenbundeling, opvoeding en persoonlijke ontwikkeling, draagt bij tot een goede algemene gezondheid, stimuleert het zelfvertrouwen en brengt waarden bij die essentieel zijn om samen te leven. Het beoefenen van een sport moet een recht worden", benadrukt hij.

Sportinfrastructuur voor alle Brusselaars

Daarom lanceert de Brusselse regering een nieuwe oproep voor projecten ter waarde van 43 miljoen euro over 3 jaar. Die moeten in wijken komen waar weinig infrastructuur aanwezig is. Bijkomende criteria zijn het bovenlokale belang van de infrastructuur en een eenheidstarief voor alle Brusselaars, ongeacht hun gemeente.

"Projecten die voldoen aan diverse indicatoren, zoals het verbeteren van de energieprestaties of van de toegankelijkheid van accommodatie, kunnen in aanmerking komen voor verhoogde subsidies", voegt Clerfayt daar aan toe.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni