47 miljoen voor Brusselse sportinfrastructuur

© Belga
19/10/2018

Brussels staatssecretaris voor Gemeentelijke Sportinfrastructuur Fadila Laanan (PS) heeft het fiat van de regering gekregen voor de lancering van de projectoproep voor 2018-2020 voor de bouw en renovatie van sportinfrastructuur door de gemeenten. In de komende drie jaar heeft ze daarvoor een enveloppe van 46,8 miljoen euro.

Sinds het begin van de legislatuur werden al 87 gemeentelijke projecten voor in totaal 26 miljoen euro ondersteund.

"Sport is niet alleen goed voor de gezondheid, het brengt ook fundamentele waarden over zoals delen, uitwisseling, zin voor inspanning, willen doorzetten tot het einde, vastberadenheid, fairplay, ethiek en respect. Het Gewest wil zich daarom laten gelden als een betrouwbare partner van de gemeenten om kwaliteitsvolle infrastructuren aan te bieden aan de inwoners van Brussel voor de beoefening van hun favoriete sportdiscipline", verklaart Laanan.

De Brusselse regering heeft ook de lancering van een tweede projectoproep, die zich richt op de 'buurtvoorzieningen', goedgekeurd. Hiervoor wordt 1,3 miljoen euro vrijgemaakt voor het jaar 2018.
Sinds de eerste editie in 2015 werden 67 lokale initiatieven gesteund voor een totaalbedrag van 3,56 miljoen: fitnesstoestellen, rekstokken voor 'street workout' en voetbal- en basketbalterreinen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni