500 vierkante meter voor tijdelijk skatepark in Ter Kamerenbos

20220703_BXL_SKET_PARK_TER_KAMEREN
© Stad Brussel
| Het BXL S'ket Park in het Ter Kamerenbos.
© Stad Brussel
| Het BXL S'ket Park in het Ter Kamerenbos.

Voor het tweede jaar op rij wordt er geskatet in het Ter Kamerenbos. Skateboarders, steppers, skeeleraars, BMX’ers, crossers, en rolschaatsers kunnen zich uitleven in het 500 vierkante meter grote BXL S’ket Park aan de Dennenboslaan. “Met dit project zetten we sporten in de stad in de kijker,” klinkt het bij schepen van Sport Benoit Hellings (Ecolo).

"We geven de Brusselaars de kans een sport uit te proberen of te beoefenen in de prachtige en ontspannende omgeving van het Ter Kamerenbos,” is Hellings enthousiast. “Dit skatepark kon er komen omdat het grootste deel van het Ter Kamerenbos voorbehouden werd voor voetgangers, fietsers en lopers, waardoor er ruimte vrijkwam in deze druk bezochte groene zone.”

Facelift

Het S’ket Park is met zijn 500 vierkante meter een stuk groter dan vorig jaar (toen 330 vierkante meter) en kreeg ook een facelift. “We hebben rekening gehouden met de opmerkingen en suggesties van de gebruikers en de sportgemeenschap om het park te verbeteren en voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk te maken.” Zo werden de gerecycleerde ramps volledig herontworpen.

Dat de stad investeert in een skatepark heeft veel te maken met de groeiende belangstelling voor urban sports. “We merken dat die heel populair zijn geworden. Het zijn sporten die verjonging met zich meebrengen en die een nieuwe wind doen waaien, zoals breakdance en klimmen dat al deden,” aldus Hellings.

Met de Olympische spelen van 2024 in Parijs, wordt er maar beter geoefend. Liefhebbers van sporten op wieltjes kunnen nog terecht in het BXL S’ket Park tot en met zondag 25 september.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?