© PhotoNews | Is er opnieuw bekerglorie in de maak in het Dudenpark?

Anderlecht bekert tegen Beerschot, Union ontvangt Verlaine

TDN
26/08/2019

RSC Anderlecht neemt het in de zestiende finales van de Beker van België op tegen Beerschot op het Kiel in Antwerpen. Voor Union Saint-Gilloise kwam Verlaine uit de tweede amateurklasse als tegenstander uit de loting. Die bekermatch wordt in het Dudenpark gespeeld. De wedstrijden vinden plaats op 24, 25 of 26 september.

Het is alweer vijf edities geleden dat RSC Anderlecht nog eens de achtste finales in de beker overleefde. In 2015 speelde paars-wit de finale, die het verloor van aartsrivaal Club Brugge. Vorig jaar eindigde het bekerverhaal van de recordkampioen in de zestiende finales. Union pleegde toen een historische coup in het Astridpark.

L'USG is de tweede Brusselse ploeg die nog in de running is. Vorig seizoen eindigde het sprookje in de halve finales tegen de latere bekerwinnaar KV Mechelen. Die ploeg werd schuldig bevonden aan matchfixing en mag zijn titel niet verdedigen. De Mechelse plaats in de loting werd ingenomen door Union, dat zo als enige 1B-club geen vijfde ronde moest afwerken.

RWDM ontbrak in de trommels voor de loting, want sneuvelde in de vierde ronde tegen reeksgenoot Dessel. Dat bekerdebacle kostte trainer Drazen Brncic ook zijn job.